Un baiat lasa deseuri electronice in lada speciala pentru DEEE-uri. Foto: PNUD
Agenția de Mediu informează că o analiză a ultimilor nouă ani pentru Republica Moldova, constată o creștere de opt ori pentru Echipamente Electrice și Electronice (EEE) puse pe piață și de trei ori pentru DEEE-uri generate. În context, este important ca deșeurile date să fie gestionate corect.
Astfel, joi, 15 octombrie, orele 10:00, în cadrul Conferința DeeeEDU: Prin EDUcație salvăm noile generații Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor va pune în discuție importanța și nemijlocit beneficiile educării unui comportament responsabil față de EEE-urile procurate, utilizate și respectiv DEEE-urile generate.
Aici vă puteți înregistra la conferință. Precizăm că aceasta se va desfășura pe platforma ZOOM și va fi transmisă pe Facebook.
Discuțiile în cadrul conferinței se vor axa pe educație și rolul acesteia în organizarea unui sistem eficient de gestiune a DEEE-urilor, dar și nemijlocit educarea unor deprinderi sănătoase care să condiționeze realizarea cu succes a cel puțin 6 ODD-uri (ODD 3, ODD 6, ODD 8, ODD 11, ODD 12 și ODD 17).
Precizăm că, potrivit calculelor unor experți străini, s-a estimat, că în Republica Moldova în anul 2019 a fost pusă pe piață o cantitate de Echipamente Electrice și Electronice (EEE) de cca 63 658 tone, iar DEEE-le generate în acest an de cca 14 344 tone.
Sursa:ecopresa.md