Actuala infrastructura de colectare pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) este insuficientă, la fel și campaniile desfășurate de organizațiile de preluare a responsabilității (OIREP) pentru educarea și conștientizarea consumatorilor, consideră Anca Lupusavei, Director Markentig Recolamp.
Și noi ne dorim să ținem aproape de autorități și să avem suportul lor în partea de colectare. Infrastructura de colectare ne doare cel mai mult. Noi, ca asociație, avem la nivel național aproximativ 14.800 de puncte de colectare Nu este suficient. Toate acțiunile și campaniile pe care le facem de-a lungul anului, de asemenea, nu sunt suficiente”, a declarat, joi, Anca Lupusavei în cadrul conferinței “Circular Waste – Colectarea DEEE-urilor în 2021, între dificil și sustenabil”.
“Frustrarea mea cea mai mare este ca dacă nu oferi ceva pentru un obiect care este defapt un deșeu cu valoare negativă nu il primești. Sunt foarte puțini oameni care duc benevol la punctele de colectare deșeurile”
Anca Lupusavei consideră necesară o campanie națională prin care populația să fie educată în privința colectării selective a deșeurilor de ambalaje și de echipamente electrice și electronice. În plus trebuie impuse amenzi sau alte forme coercitive.
Dar să fie ceva structurat, și tot ceea ce facem noi să vină complementar pentru acest gen de acțiune”, a mai spus directorul de marketing al Recolamp.
Citește și:
Simona Vaida, Recolamp: “Gestionarea DEEE-urilor a ajuns un fel de Cenușăreasă”
Environ: Cu foarte mari dificultăţi am îndeplinit anul trecut ţinta de colectare de 45%. Acest an va fi şi mai dificil
Ecotic: Ţinta de colectare a deşeurilor electronice de 65% din 2021 este imposibil de atins
Sursa:greenreport.ro