29 septembrie marchează prima ediție a Zilei Internaționale a Conștientizării Risipei de hrană – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a desemnat 29 septembrie drept Ziua Internaționale a Conștientizării Risipei de hrană (IDAFLW). Obiectivul îl reprezintă creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța problemei și a soluțiilor posibile la toate nivelurile și promovarea eforturilor globale și a acțiunilor colective în vederea atingerii obiectivului de dezvoltare durabilă Ținta 12.3, care vizează reducerea la jumătate a deșeurilor alimentare pe cap de locuitor la retail și consumatori până la 2030 și reduce pierderile de alimente de-a lungul lanțurilor de producție și aprovizionare cu alimente.

Sursa foto: http://www.fao.org/

Comisia Europeană se alătură Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a Organizației Națiunilor Unite și a altor organizații relevante în apelul global la acțiune împotriva pierderii și risipei de alimente.

Reducerea pierderilor și a deșeurilor alimentare este o parte integrantă a strategiei UE “De la fermă la furculiță” pentru un sistem alimentar corect, sănătos și ecologic, care propune stabilirea unor obiective obligatorii din punct de vedere juridic pentru a reduce risipa de alimente în întreaga UE până în 2023.

 

Pentru primul IDAFLW din 29 septembrie 2020, FAO a lansat un apel la acțiune atât pentru sectorul public (autoritățile naționale sau locale), cât și pentru sectorul privat (întreprinderi și persoane fizice) pentru a promova, utiliza și extinde inovația și tehnologiile pentru a aborda problema a pierderii și a risipei de alimente.

 

Comisia Europeană va contribui la această zi organizând o serie de activități pentru a informa, educa și implica cetățenii și părțile interesate cu privire la pierderea alimentelor și prevenirea deșeurilor.

Comisia propune o serie de imagini în diferite limbi ale UE, cu sfaturi pentru cetățeni cu privire la modul de evitare a risipei de alimente la domiciliu.

Vizualele sunt disponibile în diferite formate, pentru diferite canale de social media.

 

Sursa:greenreport.ro