VIDEO/ La Cuconeștii Noi se va învăţa despre eficienţa energetică

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Grigore Musteaţă crede că cetăţenii din comuna Cuconeștii Noi, Edineţ, vor deveni mai conştienţi privind eficienţa energetică şi sursele regenerabile

Un proiect lansat de AO „Colaborare”din Edineţ vine să crească nivelul de informare al cetăţenilor din comuna Cuconeștii Noi, raionul Edineț, despre eficienţa energetică şi sursele regenerabile.

Potrivit lui Grigore Musteaţă, preşedintele AO „Colaborare”, proiectul „Eficientizare pentru buna educare” va contribui la îmbunătățirea condițiilor de lucru și a procesului educațional din gimnaziul comunei Cuconeștii Noi, Edineț. Cu sprijinul UE-GIZ, aici vor fi îmbunătăți parametrii de eficienţă energetică, prin înlocuirea a 50 ferestre vechi cu PVC și a 250 becuri incandescente vechi cu becuri de tip LED.

AO „Colaborare” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Eficientizare pentru buna educare” în comuna Cuconeștii Noi din raionul Edineț, regiunea Nord.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

Sursa:ecopresa.md