30 de milioane de dolari pentru ecologizarea rafinariei Vega – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:1 min(s) read

Peste 30 de milioane de dolari au fost investiti in ultimii cinci ani pentru ecologizarea rafinariei Vega din Ploiesti care apartine grupului Rompetrol. Ecologizarea consta in inlaturarea unei poluari istorice: 19 bataluri de gudron acid care trebuie curatate pana in 2012. Volumul deseurilor istorice este mai mare decat ceea ce genereaza momentan rafinaria.

Ecomaster a investit doar in acest an 2 milioane de dolari in tehnologia pentru tratarea batalurilor, iar pentru 2009 estimeaza ca valoarea se va ridica la 5 milioane de dolari. "Dupa ce se golesc batalurile zona va trebui decontaminata si adusa la anumiti parametric", explica Romulus Ilie, director Ecomaster. "Un batal poate avea adancimea de 2,5 metri. Dupa decontaminare, situl va fi umplut cu pamant si se va planta iarba", a adaugat acesta.

Rafinaria Vega este una dintre cele mai vechi din tara. Aceasta a fost infiintata in 1905, iar de atunci a fost distrusa si reconstituita de doua ori. Momentan, rafinaria produce 3 mari clase de produse: solventi ecologici, combustibili de incalzit si bituri care nu mai produc gudron acid.

 

Sursa:greenreport.ro