50 de mln de copaci în cinci ani. Campania națională„Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, lansată

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

În următorii cinci ani, autoritățile își propun să ridice gradul de împădurire a țării cu patru la sută, prin plantarea a circa 50 de milioane de arbori. Anunțul a fost făcut de Dumitru Cojocaru, directorul Agenției „Moldsilva”, la lansarea campaniei naționale de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”.

Potrivit agenției Moldsilva, în cadrul campaniei vor participa toate raioanele țării și cele 900 de primării, inclusiv municipiul Chișinău. Astfel, în perioada următoare vor avea loc diverse măsuri pentru sporirea suprafețelor de păduri pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În același context, în toamna anului curent, în cadrul lunarului de înverzire a Plaiului Natal, entitățile silvice subordonate Agenției ”Moldsilva” urmează :

  • să creeze culturi silvice în fondul forestier pe o suprafață de cca., 697 ha, utilizând cca 3 milioane de puieți;
  • să efectueze lucrări de ajutorarea regenerării naturale pe o suprafață de cca., 580 ha, încorporând în sol 60,0 tone de ghindă;
  • să efectueze lucrări de completare a culturilor silvice, create în anii precedenți, pe o suprafață de 2560 ha, utilizând cca., 7 milioane de puieți.

Agenția precizează că pentru executarea lucrărilor de plantare și completare a culturilor silvice, precum și pentru dezvoltarea rețelei de spații verzi, în cadrul lunarului de înverzire a Plaiului Natal, entitățile silvice au crescut în pepinierele silvice peste 16 milioane de puieți cu un spectru de 60 specii, ce va fi utilizat atât pentru necesitățile proprii, cât și pentru cererile parvenite din partea APL de nivelul I și II, agenților economici și alte instituții.

Sursa:ecopresa.md