Rafinăria Petrotel Lukoil a fost amendată cu suma de 100.000 de lei, după ce autorităţile au constatat depăşiri importante în privinţa emisiilor de hidrogen sulfurat.
Instituţia Prefectului Prahova a cerut Gărzii de Mediu să identifice sursa mirosului puternic sesizat de zeci de cetăţeni din Ploieşti şi împrejurimi şi să stabilească dacă au fost depăşite limitele de poluare, în cadrul controlului fiind depistate depăşiri ale emisiilor de hidrogen sulfurat.
“Din cauza faptului că disconfortul olfactiv a fost apreciat ca fiind emisie industrială, echipa de permanenţă din cadrul Gărzii Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova a verificat toate staţiile de monitorizare a emisiilor, ce aparţin rafinăriilor din municipiul Ploieşti şi a constatat că la staţia de monitorizare din zona Laguna, ce aparţine Petrotel-Lukoil SA, indicatorul H2S-hidrogen sulfurat era depăşit în intervalul orar 06,30-07,00, drept pentru care s-a procedat la verificarea societăţii”, se arată într-o informare transmisă de Instituţia Prefectului Prahova.
Conform sursei citate, compania în cauză are în derulare proiectul “Construire complex recuperare sulf RS3”, iar miercuri s-a început trecerea gazelor de la instalaţia DGRS (Desulfurare Gaze şi Recuperare Sulf) de pe vechiul coş pe cel nou, conform programului investiţional.
“În timpul operaţiei, pe o perioadă de aproximativ 30 minute, gazele au fost dirijate spre faclă. Din cauza condiţiilor de dispersie, valoarea înregistrată a indicatorului H2S a fost de 218,04 ug/mc, faţă de valoarea limită admisă de 15ug/mc. Au fost luate măsuri imediate de reducere a emisiilor prin oprirea instalaţiilor HPM (Hidrofinare Petrol-Motorină), Cocsare şi Cracare Catalitică. De asemenea, a fost mărit debitul de gaze combustibile la piloţii faclei pentru a arde urmele de hidrogen sulfurat. Conform datelor de pe staţiile de monitorizate, de la ora 10,00, valorile înregistrate au revenit sub valorile limită admise”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu Prahova, la solicitarea Instituţiei Prefectului.
Citeşte şi:
Bebeluși expuși la aer poluat au o funcție pulmonară redusă când se fac mai mari
Cei care locuiesc în zonele poluate de industria minieră se pot pensiona cu doi ani mai devreme
Sursa:greenreport.ro