Antreprenorii ce deversează ape uzate cu concentrații mari de poluanți riscă sancțiuni

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Toți agenții economici, care încalcă normele admise de poluanți în apele uzate deversate în sistemul public de canalizare, primesc prescripții pentru a înlătura abaterile. În cazul în care nu se conformează, acești antreprenori riscă să fie debranșați de la sistemul public de apeduct.

Despre aceasta a comunicat directorul general interimar al SA „Apă-Canal Chișinău”, Anatolie Lichii, la ședința operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Directorul ACC a menționat că în cadrul întreprinderii activează o echipă, care monitorizează în fiecare noapte în jur de cinci-șapte agenți economici. Prescripții sunt emise în cazul antreprenorilor care înregistrează depășiri ale normelor admise. Potrivit lui, specialiștii întreprinderii monitorizează 24 din 24 de ore deversările care vin ajung la Stația de epurare a ACC. Despre toți agenții economici care înregistrează depășiri sunt informați și responsabilii de protecția medicului, care efectuează verificări separat.

Anatolie Lichii a mai spus că agenților economici care fac deversări le-a fost acordat o perioadă de aproape un an, timp în care aceștia trebuie să vină cu soluții tehnice pentru a diminua deversările în rețeaua de canalizare. Printre acestea se numără și construcția stațiilor de pre-epurare. Potrivit lui, unii antreprenori deja au venit la ACC, au semnat contracte de preluare a apelor uzate, precum și au discutat soluții tehnice, care urmează să fie implementate în timpul apropiat în cadrul întreprinderilor.

Sursa:ecopresa.md