Bearflix, primul serviciu de streaming care ajută ursuleții orfani – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:3 min(s) read

WWF-România a lansat Bearflix – primul serviciu de video streaming care ajută la susținerea prin donații a Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din România. Pe această platformă, publicul larg și susținătorii proiectului vor putea urmări episoade cu filmări de la Orfelinat, care prezintă viața de zi cu zi a ursuleților aflați în programul de reabilitare.

Foto © Gabriel Galgoczy

Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din România – Bear Again este singurul centru de acest fel din Europa, iar de-a lungul celor 16 ani de activitate a reușit să îngrijească și să elibereze în natură peste 150 de urși orfani.

Deorece activitatea centrului este susținută doar din donații, WWF-România îi vine în ajutor cu o campanie de strângere de fonduri atipică, sub forma unei platforme cu conținut video pe nume Bearflix, care funcționează ca orice alt serviciu de streaming.

Cei care intră pe Bearflix vor observa că toate filmele sunt cu și despre urșii orfani, iar cele trei abonamente pentru membri sunt de fapt donații lunare către centrul de reabilitare.

Împărțit în 4 categorii – Bearflix Originals, Binge-Worthy, Comedy Cub și Children & Family, Bearflix are conținut video exclusiv de la Centrul de Reabilitare Bear Again.

Filmele prezintă programul de reabilitare (de doi ani), cum ajung ursuleții orfani, cu ce se hrănesc, care sunt provocările lor și prin ce etape trec până se pot întoarce în pădure.

„Eu când vreau să mă cațăr, mă cațăr”, „Mănâncă, joacă-te, iar mănâncă”, „Fight Cub” și „Plouă cu Găleata” sunt doar câteva din zecile de filme care rulează în acest moment pe Bearflix.

 

Ursul este indicator al unui mediu natural sănătos și o resursă inestimabilă de sălbăticie pentru Munții Carpați. De aceea, WWF a sprijinit și promovat activitatea Centrului pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din România Bear Again – proiect care oferă singura șansă de supraviețuire pentru ursuleții rămași prea devreme fără mame. Despărțirea este cauzată de cele mai multe ori de intervenția noastră, prin reducerea și tulburarea habitatului, și credem că e datoria noastră să reparăm măcar parțial acest neajuns. Însă acest efort costă și are nevoie de o susținere financiară continuă. Pentru campania de fundraising din acest an ne-am gândit să folosim conținutul video primit de la Orfelinat care să transmită nu doar povești de succes, ci și informații esențiale despre importanța, biologia și comportamentul acestui animal fascinant”, a declarat Alina Moldovan, Digital Fundraising Coordinator @WWF-România.

Sursa:greenreport.ro