Caravană expoziţională cu tablouri realizate din doze de aluminiu, în cinci locaţii din Bucureşti – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:3 min(s) read

Pentru a atrage atenţia asupra importanţei dozelor din aluminiu ca material reciclabil, Asociaţia Alucro organizează în perioada iulie – august 2020 o caravană expoziţională cu tablouri din doze de aluminiu, ca urmare a concursului Can Art&Design Festival. Reintepretarea celebrei opere „Sărutul” (Klimt), potretul lui Salvador Dali, Zâna Reciclina, Poem Dadaist, sunt doar câteva din temele tablourilor care vor face obiectul unei expoziţii în cinci locaţii din Bucureşti.

Cu această ocazie, publicul interesat va putea admira tablourile realizate de artişti din România şi va putea asista la scurte demonstraţii prin care dozele din aluminiu sunt transformate în obiecte artistice.

Expoziţia va putea fi văzută în locaţiile partenere după următorul program:

  • 4-12 iulie: Bucureşti Mall | Demo Special Guest Sabina Stan, 11 iulie, orele 13.00-14.00
  • 13-19 iulie: Plaza România
  • 20-31 iulie: Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului – Primăria Sectorului 1
  • 1-13 august: Promenada Mall | Demo Special Guest Angelin Stanciu, 1 august, orele 13.00-14.00
  • 14 – 23 august: Mega Mall | Demo Special Guest Sabina Stan, 15 august, orele 13.00-14.00

Expoziţia cu tablouri din doze de aluminiu este organizată de Asociaţia Alucro, organizaţie care deţine licenţa pentru derularea programului dedicat colectării şi reciclării dozelor – Every Can Counts – în România. Organizarea caravanei expoziţionale este sprijinită de Reciclad`OR, organizație specializată în implementarea obligațiilor privind răspunderea extinsă a producătorilor (OIREP), ce furnizează întreg lanțul de servicii de management integrat al deșeurilor.

Ne bucurăm să fim alături de Asociația Alucro și în acest inedit proiect ”Can Art & Design Festival”, dedicat reciclării creative din doze de alumniu. Prin această campanie reușim să conștientizăm și informăm asupra importanței colectării separate, reciclării și refolosirii deșeurilor de ambalaje, într-o manieră eco – artistică. Reciclad`OR susține și inţiază asfel de proiecte, care au ca scop protejarea mediului înconjurător, compania fiind un trend setter în zona CSR din România”, susține Adriana Calcan, PR & CSR Reciclad`OR

Activ în 19 ţări din Europa, programul Every Can Counts depune eforturi pentru a creşte nivelul de conştientizare cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu. Every Can Counts este considerat programul principal pentru promovarea reciclării dozelor de aluminiu în Europa, încurajând oamenii să recicleze dozele indiferent de locul în care se află – acasă, la birou sau „on the go” (parcuri, festivaluri,evenimente sportive, la școala și universitate), dar şi să le folosească în proiecte artistice precum Can Art&Design Festival.

Sursa:greenreport.ro