Citylink achiziționează cea mai mare platformă tip ride-hailing din Moldova – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Citylink, platforma de mobilitate inteligentă partajată din România, a achiziționat itaxi, primul și cel mai mare serviciu de rezervări de taxi online din Moldova.

Potențialul extraordinar al serviciilor de mobilitate inteligentă nu este demonstrat doar de apetitul în continuă creștere pentru economia colaborativă din România, dar este confirmat și de oportunitățile puternice de creștere din regiune. Astfel, este normal pentru Citylink nu doar să-și crească amprenta serviciilor în România, prin intermediul zonelor de car-sharing  și bike-sharing, ci să se extindă și dincolo de granițe și să achiziționeze un alt lider tehnologic – itaxi, prima platformă de mobilitate inteligentă Moldova, activă și în Ucraina, cu un palmares demonstrat de inovație și încredere, încă din 2012”, a declarat Igor Grosu, CEO, Citylink.

Tranzacția este primul pas din strategia de extindere regională a Citylink și reprezintă o bază fermăi de acțiune în marile orașe ale Moldovei, precum și în Odessa, Ucraina.

O tranzacție de capitaluri tip equity include și vânzarea acțiunilor comune ale unei companii, nu doar activele. Atunci când are loc o vânzare de acest fel, compania achiziționată rămâne aceeași și doar structura de proprietate se modifică.

Citylink, cel mai mare serviciu de car-sharing din București, a anunțat recent adăugarea unui serviciu de bike-sharing disponibil în Capitala României, ca răspuns la impactul pozitiv pe care l-a avut lansarea serviciilor, la începutul anului 2020. Compania urmărește, de asemenea, și o expansiune geografică, dincolo de București.

itaxi a fost creată în anul 2012, drept răspuns la necesitățile modernizării segmentului de taxi din Chișinău, prin implementarea tehnologiilor moderne și aplicarea lor în activitatea companiilor partenere de taximetrie.

Un nou serviciu de car sharing s-a lansat în București

Sursa:greenreport.ro