CMC a aprobat planul de acțiuni pentru inițierea elaborării Planului Urbanistic General al orașului Chișinău

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Consilierii municipali au votat marți în ședință aprobarea Planului de acţiuni pentru elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău și a Planului Urbanistic General (PUG) al capitalei.  

Documentul stabilește inițierea procesului de elaborare a Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău și a PUG, care se va desfășura în câteva etape. Serviciile pentru elaborarea documentului sunt oferite de către două companii de profil din România și Rusia, gratuit, prin sponsorizare.

De asemenea, a fost desemnat Institutul Municipal de Proiectări „Chișinău – Proiect” în calitate de Proiectant General Coordonator al Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău și a Planului urbanistic general al orașului Chișinău.

Totodată, conform deciziei adoptate de CMC, Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare va asigura prezentarea trimestrială, viceprimarului de ramură a municipiului Chișinău, a unui raport privind desfășurarea lucrărilor de elaborare a Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău și a PUG al orașului.  

Primarul  general, Ion Ceban, prezent în sala de ședințe a CMC la momentul examinării proiectului de decizie, a mulțumit aleșilor locali pentru acceptarea inițiativei executivului, care vine să pună bazele dezvoltării municipiului Chișinău și a bunăstării locuitorilor capitalei. „Avem șansa reală de a elabora un document important, care poate fi gata în termen de 8 luni și care va sta la baza amenajării teritoriului municipiului, reglementarea domeniului construcțiilor, amenajarea spațiilor verzi și a locurilor de parcare, aprobarea planului de dezvoltare și a centrului istoric al capitalei, precum și a dezvoltării schemei de transport a orașului Chișinău”, a menționat edilul capitalei.

Actualul Plan Urbanistic General al orașului a fost adoptat în anul 2007 și nu mai corespunde cerințelor actuale de dezvoltare teritorială.

Sursa:ecopresa.md