Proiectat de arhitectul australian Marshall Blecher și Studio Fokstrot, un set de insule artificiale plutitoare va fi construit în portul Copenhaga.
Proiectul care ar trebui să aducă „sălbăticia” în capitala Danemarcei va oferi un nou tip de spațiu public pentru relaxare. Insulele vor fi gratuite și deschise pentru toată lumea. De asemenea, vor include inclusiv bărci și caiace.
Insulele vor avea plante, copaci și iarbă – tot ceea ce este necesar pentru a oferi un habitat pentru viață deasupra apei și sub ea.
„Partea de sus a insulelor va fi plantată cu ierburi endemice, tufișuri și copaci, ceea ce va oferi un sanctuar în mijlocul unei părți altfel foarte dezvoltate a orașului pentru pescărușii, lebedele, porumbeii și rațele locale”, a spus arhitectul Marshall Blecher, citat de Bored Panda.
Pentru construcția insulelor din Copenhaga, designerii lor vor folosi tehnici tradiționale de construcție a bărcilor din lemn. Structurile plutitoare în sine sunt flexibile în utilizarea lor, în timp ce materialele din care vor fi utilizate sunt durabile și, de asemenea, reciclate.
Vor fi folosite elemente din oțel și elememtele plutitoare acoperite cu cherestea aprobată de Consiliul de Administrație Forestieră. În ceea ce privește procesul, designerii vor folosi tehnici tradiționale de construire a bărcilor din lemn. Insulele vor fi mutate de la sezon la altul între diferite părți ale portului.
Noul proiect vine după succesul primului prototip insulare CPH-Ø1, care a fost lansat în 2018. A devenit apoi o parte atractivă a portului și a câștigat multe premii de design. Mai târziu anul acesta, i se vor alătura alte trei insule.
„Cea mai mare insulă va cuprinde nouă module cu insule separate suplimentare plutind în apropiere”, a declarat arhitectul Marshall Blecher, într-un comunicat de presă.
În timpul verii, insulele pot fi distribuite în părți neutilizate ale portului, servind ca o evadare aventuroasă pentru numprul din ce în ce mai mare de caiace, marinari și utilizatori generali ai portului. În timpul iernii și pentru evenimente sau festivaluri speciale, insulele pot fi reunite ca un super-continent, creând un cluster mai ușor accesibil dinspre port.
Sursa:greenreport.ro