Cum puteți afla detalii despre calitatea apei potabile din Chișinău

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Apa potabilă este apa destinată consumului uman, în stare naturală sau după tratare, folosită pentru băut, pregătirea hranei sau alte scopuri casnice, indiferent de origine sau mod de furnizare. E considerată potabilă și apa folosită în industria alimentară pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor destinate consumului uman.

Apa potabilă din Capitală este furnizată de S.A. ,,Apă-Canal Chişinău”, care potrivit unui comunicat al instituției, înainte de pomparea în reţeaua de distribuţie a mun. Chişinău, este testată zilnic la circa 30 de parametri fizico-chimici şi bacteriologici.

Calitatea apei este monitorizată zilnic prin intermediul a două laboratoare şi anume,Laboratorul Staţiei Nistru (LSN) şi Laboratorul apă potabilă (LAP), ambele fiind acreditate, în conformitate cu cerinţele standardului internaţional SMSR EN ISO/ICE17025:2018.

Puteți afla detalii privind calitatea apei potabile cu un simplu click pe site-ul furnizorului de apă www.acc.md. Laboratorul Apă Potabilă oferă lunar informaţii privind calitatea apei, care pot fi accesibile şi consumatorilor noştri pe site-ul www.acc.md.

Buletinele de analiză a apei potabile din diferite puncte de prelevare sunt disponibile aici: https://acc.md/mmedia/2020/11/20204.pdf.

De asemenea, la rubrica CALITATE, o să găsiți informația succintă despre activitatea Laboratoarelor din dotarea ACC, Harta Drumul apei, dar și alte informații utile.

Sursa:ecopresa.md