Cum sunt puși în pericol rechinii de un vaccin anti-Covid. 500.000 de exemplare ar putea fi ucise” /> console.log(„%c GDPR: GTM is disabled!”, „background:#f00;color:#000;font-size:20px”);

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

02.10.2020 11:03 500.000 de rechini ar putea fi uciși pentru vaccinul anti-Covid FOTO: Getty Images

O substanță din ficatul rechinului este luat în considerare pentru a fi utilizat în vaccinurile împotriva coronavirusului, avertizează ecologiștii. Squalene este un compus organic natural, găsit în uleiul de ficat de rechin.

Potrivit ONG-ului american care militează pentru protecția rechinilor Shark Allies, ar trebui uciși 3.000 de rechini pentru a recolta o tonă de squalen, care este utilizat ca adjuvant în vaccinuri, adică o substanţă care, administrata cu un antigen, întăreşte sistemul imunitar, reducând efectele negative ale vaccinului administrat, potrivit Euronews.

ONG-ul a calculat că, pentru a imuniza întreaga populaţie mondială, ar fi necesară uciderea a cel puţin 250.000 de rechini sau chiar 500.000 dacă, pentru administrarea celei de-a doua doze, care ar fi necesară pentru ca vaccinul sa fie eficient.

O perspectivă care ar constitui „un dezastru pentru rechini, dar şi pentru oameni”, apreciază Shark Allies, indicând faptul că în prezent 3 milioane de rechini sunt ucişi în fiecare an pentru squalenul lor. Compusul nu este folosit doar pentru vaccinuri, ci şi la cosmetice şi ulei de maşini.

ONG-ul a lansat o petiţie online, astfel încât squalenul să nu fie utilizat la fabricarea vaccinului împotriva coronavirusului.

Sursa:digi24.ro