DPD va testa Volta Zero, primul camion electric construit special pentru livrări – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Compania de curierat DPD, cu afaceri și în România, va începe în primul trimestru al anului viitor testele pilot în zona de emisii ultra scăzute (ULEZ) din Londra cu modelul electric Volta Zero, primul camion electric construit special pentru livrări.

Volta Zero este primul vehicul comercial 100% electric de 16 tone dezvoltat special pentru livrarea de colete și mărfuri în locații aflate în interiorul orașelor, unde provocările privind calitatea aerului și poluarea fonică sunt printre cele mai stringente.

”Modelul electric Volta Zero cu zero emisii în operare se potrivește perfect nevoilor DPD de livrare a coletelor către clienții din centrul Londrei, în zona de emisii scăzute (ULEZ), într-un mod curat și eficient”, spune CEO-ul Volta Trucks Rob Fowler.

Pe lângă capacitatea de a reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 180.000 de tone până în 2025, Volta Zero are potențialul de a crește semnificativ siguranța rutieră în oraș.

“Volta Zero este, de asemenea, mult mai sigur pentru pietoni și pentru alți participanți la trafic decât alte vehicule mari de marfă, datorită designului unic al cabinei care oferă șoferului vizibilitate semnificativ îmbunătățită. Trenul său de tracțiune complet electric oferă și o funcționare aproape silențioasă, în sensul că DPD va putea folosi Volta Zero în centrul Londrei într-un mod eficient 24 de ore”, adaugă Fowler.

Primul prototip Volta Zerose află în construcție și va fi lansat până la sfârșitul anului.

Compania de curierat DPD România, face parte din DPD Group, cea mai mare reţea internaţională de livrare a coletelor din Europa, din care face parte. DPD România este activă pe piaţa locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. Are peste 1.200 de angajaţi (inclusiv francizele) şi peste 10 milioane de colete livrate anual.

Sursa:greenreport.ro