Enel a fost inclusă în Grupul Consultativ pentru Piaţa Obligaţiunilor Durabile al al Bursei de la Londra – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Enel a fost inclusă în Grupul Consultativ pentru Piața Obligațiunilor Durabile al Bursei de la Londra (SBMAG). Enel este singura companie italiană și singura companie de utilități din lume inclusă în această inițiativă.

SBMAG, care cuprinde actori cheie de pe piață care lucrează activ în domeniul finanțărilor durabile, are ca scop consilierea companiilor și a investitorilor care doresc să atragă capital pentru tranziția la o economie cu emisii reduse de carbon.

„Includerea în Grupul Consultativ pentru Piața Obligațiunilor Durabile al Bursei de la Londra confirmă leadershipul și angajamentul nostru în dezvoltarea finanțelor durabile. Continuăm să ne poziționăm ca un trendsetter în acest domeniu, făcând parte din această inițiativă, împreună cu alți jucători interesați ai pieței, precum organizațiile de profil, firme de avocatură, investitori și emitenți de obligațiuni, vom putea să împărtășim experiența noastră și să sprijinim în continuare piețele globale în demersul de a accelera tranziția energetică pentru toți”, a declarat Alberto de Paoli, CFO al Grupului Enel.

Enel este o companie energetică multinațională, unul dintre liderii integrați pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, gestionând peste 86,2 GW capacitate de producție de energie.

Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri și are circa 74 de milioane de utilizatori casnici și companii în toată lumea, ceea ce reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu.

Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cea mai mare companie privată cu activități de producție din surse regenerabile din lume; operează unități de producție cu o capacitate de peste 46,3 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania.

Sursa:greenreport.ro