Facilități fiscale pentru donatorii de produse alimentare – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Operatorii economici care donează alimente aflate aproape de data expirării vor beneficia de facilități fiscale potrivit legii 131/2020.

Imagine de Jasmin Sessler de la Pixabay

Potrivit legii, “operatorii economici care transferă alimente prin donare, potrivit prevederilor prezentei legi, beneficiază de facilităţile fiscale prevăzute la art. 25 alin. (4) lit.c) pct.4 – 6 şi la art. 270 alin. (8) lit.d) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare”. Până acum acestea erau supuse TVA.

Facilitatea se aplică și în cazul transferului “alimentelor destinate consumului uman, aflate aproape de expirarea datei durabilității minimale, în situația în care acesta este efectuat potrivit prevederilor legale privind diminuarea risipei alimentare.”

“În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul modifică și completează în mod corespunzător Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 51/2019, precum și Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016, cu modificările și completările ulterioare, la propunerea Ministerului Finanțelor Publice, a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”, se mai arată în textul legii.

Sursa:greenreport.ro