Producătorul de cafea Julius Meinl lansează prima sa gamă de capsule 100% biodegradabile, cu o inovație în ceea ce privește corpul capsulei: biopolimer compostabil.
În România, noile produse sunt disponibile în 4 variante: Espresso Crema, Lungo Classico, Ristretto Intenso și Espresso Decaf.
Peste 90% din capsulă (recipient, capac, cafea, adeziv și cerneală) se descompune în 12 săptămâni, producând astfel compost sănătos. Prin urmare, „compostabil industrial” înseamnă că brandul recomandă aruncarea capsulelor în coșul de deșeuri organice, astfel încât acestea să poată fi duse la o stație de compostare industrială. Dacă totuși capsulele uzate sunt aruncate în coșul de gunoi obișnuit, acestea vor avea în continuare un impact mai mic decât capsulele convenționale de cafea.
Materialul din care sunt realizate noile produse respectă norma EU privind compostabilitatea ambalajelor [EN13432], iar capsulele au fost primele de pe piață care au primit certificarile “OK Compost” și “OK Biobased” pentru toate componentele produsului finit (capsulă + cafea + capac + adeziv ) în forma sa finală.
„Vrem să facem din lume un loc mai bun pentru noi și generațiile viitoare – în pași mici, dar semnificativi. Numim noua gamă inspirație sustenabilă: clienții se bucură în continuare de gustul minunat al cafelei, dovedind în acelaşi timp responsabilitate socială.”, a declarat Mădălina Sultan, Marketing Manager Julius Meinl.
Julius Meinl spune că astfel își dovedește angajamentul de a stimula sustenabilitatea în industria producătoare de cafea, oferind capsule de cafea 100% biodegradabile, 100% compostabile industrial, realizate din resurse regenerabile și certificate OK BIOBASED, asigurând în continuare cel mai înalt nivel de calitate a produsului.
Citeşte şi:
Reciclarea și comportamentul românilor: Pensionarii se declară cei mai preocupați de colectarea selectivă, comparativ cu tinerii
O companie românească produce folie de ambalare din trestie-de-zahăr
Sursa:greenreport.ro