Pompierii avertizează despre pericolul excepțional de incendiu cu caracter natural

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Codul galben de pericolul excepțional de incendiu cu caracter natural de clasa V a fost prelungit. Avertizarea va fi valabilă în perioada 15– 21 august. În acest context, pompierii repetat îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează că în condiții de vânt și umiditate redusă focarele de ardere se răspândesc cu repeziciune pe arii extinse fiind un pericol pentru sectorul forestier, terenuri agricole, precum și sectorul locativ.

Pentru prevenirea incendiilor cu caracter natural specialiștii IGSU recomandă oamenilor să evite utilizarea focului deschis la nimicirea vegetației uscate, miriștii și resturilor menajere. Maturii sunt rugați să supravegheze copiii să nu le permită jocul cu focul și sursele de aprindere. Totodată fumatul în preajma spațiilor forestiere și terenuri agricole se interzice.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 35 intervenții ale echipelor de pompieri la lichidarea focarelor de ardere în raioanele Căușeni, Leova, Taraclia, Strășeni, Ungheni, Sângerei, Ocnița, Fălești și Soroca. Astfel, 10 ha de vegetație uscată au fost nimicite în localitatea Clocușna, raionul Ocnița și 4 ha în localitatea Vatici, raionul Orhei.

În caz de incendii cetățenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Sursa:ecopresa.md