Marea Curățenie la Chișinău. Orășenii sunt invitați sâmbătă la o campanie de salubrizare

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă locuitorii orașului să participe activ sâmbătă, 26 septembrie, ora 09:00, la campania de salubrizare a teritoriului urbei: parcuri, zone verzi etc., denumită MAREA CURĂȚENIE.

Acțiunea are scopul de a responsabiliza și a consolida eforturile autorităților locale în comun cu cetățenii, pentru a face curat, dar și a ieși în grup în aer liber, pentru a avea grijă de orașul în care locuim/activăm.

La eveniment sunt invitați să se alăture și instituțiile statului, ONG-urile și alte colectivități. Participanții vor fi asigurați de către organizatori cu mănuși și saci pentru colectarea gunoiului.

La „Marea curățenie” vor participa toți angajații Aparatului Primăriei, ai subdiviziunilor/ întreprinderilor municipale și preturile de sector.  

Angajații municipalității, primarul general, Ion Ceban, Cabinetul primarului, viceprimarii, șefii de direcții vor salubriza teritoriul parcului „La Izvor” din sectorul Buiucani, ce se află în prezent în proces de renovare.

Cetățenii sunt îndemnați să se alăture la curățenie, în sectoare, conform domiciliului, alături de reprezentanții preturilor, după cum urmează:

  • Pretura Botanica: Parcul „Valea Trandafirilor”, intrarea de la Parcul de distracții din str. Trandafirilor;
  • Pretura Ciocana: Pădurea-Parc „Râșcani”, din str. M. Sadoveanu, colț cu str. Igor Vieru;
  • Pretura Râșcani: Parcul din str. Miron Costin/str. Florilor spre str. Studenților și str. Calea Orheiului. În parcul din str. Studenților/str. Alecu Russo, pe tronsonul str. N. Dimo – 3 iazuri (str. M. Costin/str. N. Dimo – scara principală) va fi o acțiune comună a preturilor Ciocana și Râșcani;
  • Pretura Centru: Parcul „Valea Morilor”, în perimetrul str. Lech Kaczynski, Drumul Viilor, str. Trifan Baltă (str. Academiei/str. Drumul Viilor);
  • Pretura Buiucani: Pădurea – Parc „Butoiaș”, (intersecția str. N. Costin- Paris),  Pădurea-Parc „Butoiaș” (parcarea din fața restaurantului „Butoiaș”).

Sursa:ecopresa.md