Plantăm fapte bune la Budești. Participă la sădirea a cinci mii de copaci

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Plantam fapte bune

Sâmbătă, 14 noiembrie, va fi plantată o suprafață de două hectare, la Budești, în preajma râului Bălțata. Acțiunea este deschisă tuturor doritorilor, iar misiunea este de a planta 5000 de copăcei.

Organizatorii pun la dispoziție transport din Chișinău spre terenul plantării, iar mai multe informații sunt pe pagina evenimentului. Tot aici pot fi găsite date despre cei care vin cu mașina personală și mai au locuri pentru a lua alți participanți.

La ora 9:30, este planificată sosirea pe teren, repartizarea în echipe și explicarea procesului corect de plantare.

„De la ora 10:00 până la 13:00, plantăm, râdem, cântăm, glumim, facem fotografii. Ne deconectăm de la telefoane, pentru câteva ore, și ne reconectăm la natură. La 13:00, ne delectăm cu ceva gustos, bem un ceai sau o cafea caldă, ne tragem sufletul și mai plantăm, cât mai putem. Dacă o să fim mulți, putem umple lotul și până la 13:00! De aia, vă încurajăm să distribuiți evenimentul prietenilor, ca să fim cât mai mulți!”, spun organizatorii.

Pădurile riverane au funcții de protecție, precum întărirea malurilor, reținerea poluanților ce pot ajunge în râu, îmbunătățirea calității apelor prin creșterea populaţiilor de insecte acvatice, reducerea temperaturii apei datorită umbrei etc.

Proiectul Plantăm fapte bune în Moldova a fost lansat în anul 2015 de un grup de inițiativă. Este gestionat de A.O. ”Parcurile Viitorului”, cu suportul partenerilor și voluntarilor.
Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic (AJMTEM) este parteneră media a ediției din 2020.

Sursa:ecopresa.md