Primăria Braşov a semnat contractul pentru primele trei staţii de încărcare a maşinilor electrice şi va achiziţiona alte 15 – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:3 min(s) read

Primăria Braşov semnat marți, 25 august,  contractul cu  asocierea SC Flash Lighting Services SA-SC Ago Project Engineering SRL pentru achiziția și montarea unei stații electrice duble și a două stații simple pentru încărcarea autoturismelor electrice. Staţiile vor fi funcţionale în circa şase săptămâni.

Stațiile vor fi amplasate pe bulevardul Nicolae Iorga, în locurile de parcare amenajate special pentru mașinile electrice, care vor fi marcate corespunzător. Locurile de parcare vor fi destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, vor fi marcate cu culoarea verde și dotate cu panou de informare și instrucțiuni de folosire.

Stațiile de încărcare vor permite integrarea unui sistem de plată pentru încărcare (online, prin intermediul unei platforme/aplicații sau cu card bancar, sau pre-pay, sms etc).

Valoarea ofertei declarate câștigătoare a fost de 423.114 lei, fără TVA, mai puțin de două treimi din valoarea de pornire a licitației, care a fost de 672.268 lei, fără TVA.

Licitația a fost lansată în Sistemul electronic de Achiziții Publice în 10 iunie 2020 și a beneficiat de trei oferte –  Asocierea SC Flash Lighting Services SA- SC Ago Project Engineering SRL, Asocierea dintre SC Ianus SRL cu S.C. Evgo Green Motion SRL, SC Real Automatic SRL cu terț susținător SC Axionet IOT SRL.

Tot în această perioadă a fost finalizată documentația și va fi lansată licitația pentru achiziția altor 15 stații de încărcare, în cadrul unui proiect finanțat de Agenția Fondului pentru Mediu cu aproape 3 milioane de lei, iar Societatea de distribuție a energiei electrice (Electrica), face demersurile necesare pentru instalarea unei stații electrice în fața Teatrului Dramatic.

,,Am semnat contractul pentru achiziția și montarea celor patru stații de încărcare a vehiculelor electrice la parcarea special amenajată de la parcul Nicolae Titulescu. Cei care dețin astfel de autoturisme vor putea, în câteva săptămâni,  să le încarce gratuit aici, pe locurile special amenajate pentru ei. Pe lângă acestea, avem în derulare, în momentul de față, procedura de achiziție pentru alte 15 stații de încărcare a autoturismelor cu motor electric. Sunt repartizate în mai multe locuri din municipiul Brașov, așa încât să dăm posibilitatea celor care au asemenea autovehicule să poată să le alimenteze din aceste locații. Și acest proiect se încadrează pe ceea ce înseamnă mobilitate și accesibilitate în municipiul Brașov, reducerea poluării, calitatea aerului. Cred că este un lucru necesar pe raza municipiului Brașov, pentru că ne dorim să avem un oraș cât mai puțin poluat, cu energie verde, și foarte dotat din acest punct de vedere“, a declarat primarul George Scripcaru.

Potrivit termenilor contractuali, firma câștigătoare are termen de 60 de zile pentru proiectare și obținere avize și 6 luni pentru montaj și punere în funcțiune, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Potrivit reprezentantului SC Flash Lighting Services SA, stațiile vor fi instalate mult mai repede, fiind estimat un termen de șase săptămâni.

Sursa:greenreport.ro