Săptămâna Europeană a Mobilității 2020 promovează mobilitatea cu emisii zero – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:1 min(s) read

Pe parcursul Săptămânii Europene a Mobilității, între 16 și 22 septembrie, mii de orașe din peste 40 de țări vor organiza activități care pun în prim-plan mobilitatea cu emisii zero. Acestea includ bine-cunoscuta zi fără mașini, când drumurile sunt închise traficului motorizat și deschise persoanelor care merg pe jos, cu bicicleta, cu trotineta electrică.

Imagine de Couleur de la Pixabay

Astfel, în cooperare cu inițiatorii campaniei, rețeaua europeană a forțelor de poliție rutieră (ROADPOL) organizează o nouă campanie privind siguranța rutieră — Zilele siguranței rutiere ROADPOL.

La 17 septembrie, forțele naționale de poliție vor înregistra numărul de decese cauzate de accidentele rutiere, cu scopul de a ajunge la zero decese în ziua respectivă.

Tema din acest an, „mobilitate cu emisii zero pentru toți”, reflectă nu numai obiectivele ambițioase ale Pactului verde european, și anume un continent neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, ci și importanța adesea neglijată a accesibilității la transportul cu emisii zero.

Sursa:greenreport.ro