Sri Lanka va interzice importurile de produse din plastic pentru a-şi proteja elefanţii – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Sri Lanka va interzice importul de produse din plastic pentru a-şi proteja populaţia de elefanţi sălbatici şi de cerbi, multe dintre aceste animale murind după ce consumă deşeuri, a anunţat vineri ministrul mediului, potrivit AFP.

Deşeurile din plastic din gropile de gunoi din Sri Lanka reprezintă o cauză majoră a mortalităţii elefanţilor în această ţară. Autopsiile animalelor moarte au arătat că în stomacurile unor elefanţi care au căutat hrană în zone unde sunt aruncate deşeuri s-au găsit kilograme de plastic.

Autorităţile din Sri Lanka au pregătit o lege pentru stopa importului de produse din plastic care ajung apoi aruncate în gropile de gunoi, conform ministrului Mediului, Mahinda Amaraweera. Această lege va fi prezentată în lunile următoare, conform oficialilor.

“Plasticul provoacă pagube incalculabile faunei noastre, elefanţilor, cerbilor şi altor animale”, a declarat Mahinda Amaraweera pentru AFP.

Sri Lanka a interzis deja din 2017 fabricarea sau importurile de plastic non-biodegradabil destinat ambalării alimentelor şi producerii de pungi din plastic.

Ministrul a indicat că măsurile vizate, care se referă în principal la jucării şi ustensile de bucătărie, vor fi extinse şi la producţia locală, fără a preciza calendarul de aplicare.

Citeşte şi:

Plimbările pe spatele elefanţilor vor fi interzise la templele din Angkor, Cambodgia

Victorie istorică: vânzarea elefanților către grădiniile zoologice a fost interzisă

Sursa:greenreport.ro