VIDEO | Atlanticul, sufocat de plastic mai mult decât se știa. Masca de unică folosință, noua pacoste a naturii” /> console.log(„%c GDPR: GTM is disabled!”, „background:#f00;color:#000;font-size:20px”);

  • Post category:ECO News
  • Reading time:3 min(s) read

19.08.2020 19:12

Între 12 și 21 de tone de deșeuri din plastic plutesc în derivă în Oceanul Atlantic și constituie un pericol mortal la adresa faunei marine, dar și a celei de pe uscat, inclusiv pentru noi oamenii. Este concluzia celui mai mare studiu privind impactul micro-particulelor de plastic asupra mediului. Și, din păcate, continuăm să poluăm oceanul și în plină pandemie. Oamenii aruncă acum, mai multe măști de unică folosință decât pungi de plastic, așa cum au aflat jurnaliștii de la BBC.

Dezastru ecologic în Siberia. Vladimir Putin a declarat stare de urgență Aceeaşi poluare de 10 ani, în Bucureşti Detalii despre conducerea Gărzii de Mediu Incendii în mai multe regiuni din Grecia De ce se externează la cerere pacienții încă bolnavi de COVID Statul la Stat. Funcții pentru clientela de partid Un ministru criticat și o mască ciudată Medic: Masca nu afectează respirația Comoară uriașă, moștenită de descendenții unui maharajah

Victoria Gill, corespondent BBC: Acesta este unul dintre cele mai mari studii privind microplasticul din Atlantic. Fragmente infime de plastic, ce plutesc la 200 de meri sub luciul apei, în oceanul Atlantic.

Katsia Pabortsava, oceanograf: Am avut ocazia să filtrez cantități mari de apă, printr-un sistem de filtrare foarte, foarte fin, cu dimensiuni mult mai mici decât diamentrul unui fir de păr uman. Am ajuns la o nouă estimare a cantității de plastic din Atlantic, mult mai mare decât estimarea anterioară de 17 milioane de tone pe care le-am aruncat în mare, în ultimii 65 de ani.

Victoria Gill, corespondent BBC: Aceasta este o veche groapă de gunoi, așadar această colină este deasupra gropii de gunoi, ieșită din uz acum, dar tot gunoiul îngropat aici, după cum puteți vedea foarte mult plastic, iese acum la suprafață ca efect al eroziunii produse de apa mării. Deci, chiar și atunci când plasticul este aruncat în gropi de gunoi, își croiește drum din sol în apele mării.

Susannah Bleakley, ecologistă: Masca de unică folosință este acum mai des întâlnită decât oricând. Găsim acum pe plaje mai multe măști de unică folosință decât pungi de plastic. Rugămintea noastră este ca, pe cât posibil, oamenii să reducă folosirea materialelor de unică folosință din plastic și să se debaraseze de ele mai atent.

Editor web: Liviu Cojan

Sursa:digi24.ro