Boris Johnson: Până în 2030 toate casele din Marea Britanie să fie alimentate cu energie din surse eoliene offshore – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Parcurile eoliene offshore vor genera suficientă energie electrică pentru a alimenta fiecare casă din Marea Britanie în decurs de un deceniu, a promis premierul Boris Johnson, potrivit BBC.

Acesta a vorbit în cadrul conferinței partidului conservator, unde a anunțat creearea unui fond de 160 de milioane de lire sterline care va fi filosit la modernizarea porturilor și fabricilor pentru construirea de turbine, pentru a ajuta țara să „reconstruiască mai ecologic”.

El a spus că Marea Britanie va deveni „liderul mondial în domeniul energiei eoliene curate”.

“Ceainicul, mașina de spălat, aragazul, încălzirea, vehiculul electric în priză – toate acestea își vor obține energia curată și fără vinovăție din briza care suflă în jurul acestor insule”, a spus el.

Marea Britanie produce în prezent puţin sub 10,5 gigawaţi (GW) din energie eoliană offshore, aproximativ 10% din producţia totală de energie, potrivit Press Association. Johnson intenţionează acum să ridice ţinta anterioară de 30GW la 40GW până în 2030 pentru a-şi îndeplini angajamentul privind aprovizionarea gospodăriilor.

Johnson a declarat că guvernul va creşte capacitatea eoliană offshore până în 2030 la 40 gigawatti.

Citeşte şi:

Coface anticipează o volatilitate ridicată a prețului energiei electrice pe viitor
Cel mai mare parc eolian offshore din lume a fost finalizat. Se află în Marea Nordului și poate alimenta 1 milion de locuințe

Sursa:greenreport.ro