„ECO ALERT” – platforma prin care cetăţenii pot reclama problemele de mediu

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Centrul Național de Mediu a lansat serviciul electronic de raportare a problemelor de mediu din Republica Moldova: ECO ALERT, care va fi gestionat de Inspectoratul pentru Protecţia Mediului.

Platforma  permite cetățenilor să sesizeze ușor și rapid Inspectoratul pentru Protecția Mediului ( și alte instituții responsabile de segmente dedicate) despre problemele de mediu și folosirea irațională a resurselor naturale în Republica Moldova.

Utilizatorii pot avea un cont personal pe care se vor înregistra toate sesizările, vor putea urmări on-line și primi notificări despre procesul de remediere a neregulilor reclamate. Aplicația permite localizarea geografică a problemei de mediu prin intermediul GPS, fapt ce va facilita efectuarea sesizării de către autor dar și identificarea locației de către organele responsabile.

Fiecare alertă transmisă prin aplicația ECO ALERT  va ajunge la Inspectoratul pentru Protecția Mediului în format de sesizare electronică,și va fi procesată de către IPM. Prin urmare, IPM în calitate de beneficiar, urmează să utilizeze un instrument inovativ care va eficientiza procesele interne de lucru pentru prelucrarea sesizărilor.

Puteți să accesați platforma națională de participare civică online și aplicație mobilă ECO ALERT și să găsiți mai multe informații pe site-ul www.ecoalert.md.

Sursa:ecopresa.md