Franța anunță interzicerea „treptată” a animalelor sălbatice în circuri – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:3 min(s) read

Guvernul francez a anunțat că va interzice treptat utilizarea animalelor sălbatice în circuri itinerante, ca parte a unor noi măsuri de bunăstare pentru animale.

Marți, ministrul ecologiei, Barbara Pompili, a spus: „Atitudinea noastră față de animalele sălbatice s-a schimbat”.

Ea a anunțat, de asemenea, interzicerea cultivării nurcilor pentru blană și a păstrării delfinilor și orcelor în captivitate în parcurile marine.

Măsura a fost considerată „o victorie istorică” de către grupurile pentru drepturile animalelor.

“Este timpul să deschidem o nouă eră în relația noastră cu aceste animale [sălbatice]. Este timpul ca fascinația noastră ancestrală pentru aceste ființe sălbatice să nu mai însemne că ajung în captivitate”, a spus Pompili în timpul unei conferințe de presă.

Ministrul nu a prezentat un calendar precis pentru aceste modificări, dar a spus că vor fi puse în aplicare „în anii următori”.

Urșii, tigrii, leii, elefanții și alte animale sălbatice nu ar mai fi permise în circuri. Dar guvernul a declarat că regulile nu se vor aplica grădinilor zoologice și altor atracții sau spectacole permanente.

În plus față de măsuri și începând imediat, Pompili a spus că cele trei acvarii marine din Franța nu vor mai putea să reproducă sau să aducă delfini sau orci noi. Nu vor fi construite noi acvarii marine, a spus ea.

Ministrul a adăugat că guvernul are în vedere crearea unui sanctuar pentru animalele aflate în prezent în captivitate.

Pompili a declarat că guvernul va oferi un pachet de 8 milioane de euro pentru a ajuta circurile și parcurile marine să se adapteze la noile măsuri.

„Cerem [circurilor] să se reinventeze”, a spus ea. „Această tranziție se va răspândi pe mai mulți ani, deoarece va schimba viața multor oameni”.

Anunțul a fost întâmpinat cu furie din partea industriei circului.

„Nu a vrut să ne asculte”, a declarat pentru agenția de știri AFP William Kerwich, șeful sindicatului formatorilor de animale din circ. “Cine va plăti carnea pentru lei și tigri și mâncarea pentru elefanți? Circurile vor trebui să-și abandoneze animalele și ministrul va fi responsabil”

Citește și:

David Attenborough le cere statelor să investească 500 de miliarde de dolari anual pentru protejarea naturii
64 de țări și-au asumat să inverseze degradarea habitatelor naturale

Sursa:greenreport.ro