McLaren plănuiește ca până în 2030 să renunțe definitiv la motoarele pe benzină – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Constructorul britanic de mașini McLaren se va concentra în următorii zece ani pe dezvoltarea de automobile hibride şi estimează că dezvoltarea de modele care funcţionează pe benzină va înceta până în 2030, a declarat pentru Financial Times, directorul general Mike Flewitt.

Mike Flewitt a adăugat că McLaren nu va lansa un automobil complet electric decât în a doua jumătate a acestui deceniu, din cauza unor constrângeri ridicate de greutate, performanţe şi autonomie.

“Vom dezvolta motoare pentru următorii zece ani, le vom vinde pentru următorii 15 ani, dar ne aşteptăm ca o mare parte a lumii să se alinieze în jurul datei de 2035 pentru o tranziţie totală spre automobilele electrice”, a spus Mike Flewitt.

Primul model hibrid este planificat să fie lansat anul viitor. Va fi un plug-in cu o autonomie de doar aproximativ 48 de kilometri (30 de mile).

Marca McLaren, renumită pentru maşinile sale de Formula 1, a suferit o diminuare a vânzărilor din cauza pandemiei şi ar urma să livreze 2.700 de unităţi în acest an, cu 40% mai puţin decât anul trecut. Mike Flewitt a apreciat că McLaren va raporta pierderi în acest an şi a subliniat că este posibil ca industria globală a luxului să îşi revină abia în 2023.

 

Sursa:greenreport.ro