Online și gratuit. În Moldova a fost lansat un curs despre Economia Verde

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Doritorii de a cunoaște mai multe despre conceptul de Economie Verde, principiile și politicile din domeniu pot participa la un curs de instruire gratuit. Acesta are scopul de a crea o viziune comună cu privire la economia verde în țările din UE, dar și în R. Moldova.

Potrivit uneia dintre creatorii cursului, Maya Valcheva de la  Institutul Națiunilor Unite pentru Instruire și Cercetare, s-a decis dezvoltarea unui curs pe tematica economiei verzi fiindcă este necesitatea de a înțelege conceptul, care sunt provocările, problemele și oportunitățile.

„Noi trebuie să înțelegem aceste elemente fundamentale, conceptele, politicile care trebuie să fie adoptate și ulterior decidenții politici ar trebuie să adopte aceste politici care sunt importante pentru R. Moldova și cum putem să promovăm aceste politici”, susține Valcheva.

Tânăra mai spune că s-a mers pe crearea unui curs pentru că „educația reprezintă o premisă care poate să conducă ulterior la alte acțiuni care trebuie să fie realizate de fiecare țară pentru a reuși în Economia Verde. Avem nevoie de capacități, abilități și de atitudine, astfel încât să reușim și ca tranziția spre economia verde să fie asigurată”.

Cursul este disponibil pe platforma unccelearn.org în limba română. Este structurat în cinci module, la finalul cursului participanții vor putea:

  • descrie justificarea și conceptele de bază pentru realizarea unei economii verzi incluzive în raport cu practicile obișnuite
  • identifica condițiile favorabile pentru ecologizarea economiilor naționale
  • evidenția oportunitățile și provocările principale din sectoarele cheie
  • oferi exemple de strategii și planuri naționale pentru promovarea economiei verzi incluzive
  • distinge cadrele și inițiativele internaționale care vin în susținerea unei economii verzi incluzive

La absolvirea cu succes a cursului veți primi un certificat de absolvire. Fiecare din cele cinci module prezintă un test. Un test este susținut cu un scor de 70% sau mai mare. Aveți la dispoziție trei încercări pentru fiecare test.

Cursul a fost lansat la Chișinău în cadrul mesei rotunde națională de nivel înalt, ediția a VI-a, cu tema „Economia Verde – Fabricat în Moldova: de la Economia Verde la Pactul Verde European”.

Sursa:ecopresa.md