Premierul Marii Britanii anunţă vouchere pentru repararea bicicletelor şi amenajarea a mii de kilometri de piste pentru ciclism – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:3 min(s) read

Premierul Boris Johnson promite britanicilor vouchere în valoare de 50 de lire sterline pentru repararea bicicletelor ca parte a planului anti-coronavirus, informează Sky News.

Primele 50.000 de vouchere pentru repararea bicicletelor în valoare de 50 de lire sterline (55 de euro) au fost lansate săptămâna trecută și, în plus, premierul promite să amenajeze mii de kilometri de piste pentru ciclism, precum şi să creeze de locuri de parcare pentru biciclete.

În unele cartiere, medicii vor fi încurajaţi să prescrie practicarea ciclismului, iar pacienţii acestora vor putea folosi bicicletele prin intermediul centrelor locale de sănătate.

Aceste măsuri fac parte dintr-un plan al executivului în valoare de două miliarde de lire sterline (2.19 miliarde de euro) destinat dezvoltării mersului pe jos şi utilizării bicicletelor de către britanici, activităţi deja în creştere de la începutul pandemiei de COVID-19 ca urmare a interesului populaţiei de a evita utilizarea transportului public şi de a face exerciţii fizice.

“Fie că este vorba de a ajuta oamenii să fie sănătoşi şi de a scădea riscul de a se îmbolnăvi sau de a îmbunătăţi calitatea aerului şi a reduce blocajele în trafic, mersul pe bicicletă şi mersul pe jos joacă un rol uriaş în abordarea unora din cele mai mari provocări de sănătate şi de mediu cu care ne confruntăm”, a susţinut Boris Johnson, el însuşi un mare fan al utilizării bicicletei.

Guvernul britanic doreşte, de asemenea, să faciliteze accesul populaţiei la bicicletele electrice prin intermediul unui program naţional de încurajare a persoanelor în vârstă, a celor care au distanţe lungi de parcurs sau a celor care sunt mai puţin în formă pentru a utiliza bicicleta clasică.

Johnson, care din funcția de primar al Londrei și din ceade parlamentar, a fost mult timp un promotor al ciclismului, lansând proiecte majore în Capitala Marii Britanii.

Surse din anturajul său spun că de când s-a îmbolnăvit de Covid-19, premierul a devenit „obsedat” de „punerea Marii Britanii pe bicicletă” și încurajarea mai multor oameni să meargă cu bicicleta la muncă.

Oamenii vor putea folosi voucherul, cu o limită de două pentru fiecare gospodărie, la orice atelier de reparații participant, voucherul rămânând valabil două luni.

Guvernul susține că cele 50 de lire sterline vor acoperi de obicei costurile unui serviciu standard și înlocuirea unei părți de bază, cum ar fi un tub interior sau un cablu.

Schema poate fi folosită pentru a plăti serviciile și piesele necesare pentru a asigura o bicicletă sigură, dar nu va fi permisă achiziția de accesorii și echipamente.

Alte propuneri guvernamentale includ lansarea unor cursuri de ciclism pentru copii și adulții care doresc acest lucru, accesibil prin școli, autorități locale sau direct din programele de formare pentru ciclism.

 

Sursa:greenreport.ro