Resursele naturale ale Africii scad cu viteza – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Multe tari africane raman fara resurse naturala pe masura ce populatia in continua crestere impinge continentul dincolo de limitele sale ecologice, anunta WWF, informeaza Reuters.

Avertizarea este inclusa in primul raport dedicat amprentei ecologice a continentului negru. Acest raport analizeaza care este suprafata de uscat si apa necesara satisfacerii nevoilor de consum ale locuitorilor unei tari.

“Un numar crescut de tari africane raman fara resurse naturale sau vor ramane in curand”, a declarat Emeka Anyaoku, presedintele WWF.

Raportul “Amprenta ecologica a Africii si bunastarea oamenilor” arata ca Egipt, Libia si Algeria sunt in topul tarilor africane care traiesc deja sub limita mijloacelor ecologice de care dispun.

Marocco, Tunisia, Etiopia, Kenya, Uganda, Senegal, Nigeria, Africa de Sud si Zimbabwe isi folosesc la maximum capacitatea bio, potrivit raportului WWF.

Cel mai mare pericol pentru continent este insa cresterea rapida a populatiei care a ajuns deja la 680 de milioane. Mai multe estimari arata ca, pana in 2050, populatia acestui continent se va dubla, ajungand la un sfert din populatia mondiala.

“Dezvoltarea care ignora limitele resurselor noastre naturale ajunge sa impuna costuri disproportionate pentru cei mai vulnerabili si cei mai dependenti de sanatatea sistemelor naturale, cum sunt satenii saraci”, a spus Mathis Wackernagel, presedintele Global Footprint Network.

Foto: Reuters

Sursa:greenreport.ro