Tone de pește găsite morți într-un lac din Franța, după ce temperatura apei s-a apropiat de 29 grade C – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Aproape zece tone de pește au fost găsiți morți în lacul Enghien-les-Bains din Val-d’Oise, în nordul Franței, din cauza valului recent de căldură care a lovit regiunea, anunţă Euronews.

Jean-Pierre Enjalbert, președintele SIARE, uniunea comună responsabilă cu gestionarea apelor locale, a declarat că „lipsa unei alimentări clare și curate de apă, dar şi caldura” au dus la o scădere a oxigenului în lac, provocând moartea peștilor.

Nivelul acestui lac artificial care se întinde pe o suprafaţă de 40 de hectare, are în medie un metru adâncime, iar acum a scăzut cu aproape 20 cm. În acelaşi timp, temperatura apei s-a apropiat de 29 de grade Celsius în timpul undei de căldură, potrivit consiliului municipal din Enghien.

Autoritățile au înființat acum un sistem de oxigenare a apei și au planificat un bazin de filtrare în amonte.

Asociația pentru drepturile animelelor Paris Animaux Zoopolis (PAZ) a declarat că acest dezastru este “previzibil” și a cerut anterior crearea unui astfel de sistem de pompare, având în vedere că valul de caniculă fusese anunţat.

PAZ este acum îngrijorat de faptul că un „al doilea dezastru” poate implica păsări locale din cauza calității precare a apei actuale.

Lacul este cunoscut pentru găzduirea unor specii precum crap, stiucă și anghilă.

Sursa:greenreport.ro