Un lanț de fast-food schimbă alimentația văcuțelor pentru a le reduce flatulența. Cum influențează noua dietă schimbările climatice”

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

15.07.2020 12:25 Foto: Guliver/Gettyimages

Flatulenţa excesivă are efecte negative asupra schimbărilor climatice, dar pentru văcuţe s-a găsit soluţia. Un cunoscut lanț de fast-food le îmbunătăţeşte dieta cu conţinut scăzut de carbohidraţi adăugând 100 de grame de lemongrass pentru a reduce emisiile de metan, scrie CNN, potrivit Mediafax.

Noul plan de dietă va reduce emisiile de metan ale vacilor cu 33% pe zi, au spus reprezentanţii Burger King. Emisiile de metan au o contributie majoră la schimbarile climatice pentru că gazul captează căldura soarelui.

Carnea provenită de la vitele hrănite cu lemongrass va fi folosită începând de marţi în sandwichurile vândute în unele restaurante din Austin, Los Angeles, Miami, New York şi Portland.

Lanțul de fast-food a precizat că noul aliment din meniu este „open source şi destul de simplu de folosit“, iar planul dietei a fost lucrat alături de profesori de la Autonomous University din Mexic si University of California.

50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusiv din zootehnie, potrivit Agentiei pentru Protecţia Mediului din SUA. „Dacă întreaga industrie, de la fermieri, furnizori de carne şi alte branduri ni se vor alătura, putem să ne extindem şi să contribuim împreună la reducerea emisiilor de metan care influenţează schimbările climatice“, a spus Fernando Machado, director de marketing la nivel global al Restaurant Brands International.

Editor: Robert Kiss