VIDEO. DOC/ Primul webinar „Bursa Nutrienților” – încheiat. Când va avea loc următorul

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic a găzduit primul webinar „Bursa Nutrienților”. Experți din Germania (Maschinenring Kommunalservice GmbH, Göttingen și Spelleken Associates) au povestit despre modelul de agricultură circulară în Germania.

Aceștia au prezentat cum întreprinderile agricole aplică ciclul nutrienților în activitatea lor. Adică utilizează gunoiul de grajd (bălegar) lichid pentru a îmbunătăți calitatea câmpurilor, fără a polua apele.

Fermierii au vorbit și despre avantajele gunoiului de grajd în comparație cu îngrășămintele minerale  și potențialul agricol al R. Moldova.

Pe 15 iulie, urmează al doilea webinar, iar doritorii de a participa se pot alătura începând cu ora 10:30 pe acest link- https://us02web.zoom.us/j/81210823320.

Atelierul online va avea loc pe platforma ZOOM, de la ora 10:00 până la 17:40, conform programului anexat. Este importantă înregistrarea – AICI – https://forms.gle/3WAJJGgfX3PPjxUH7 
Puteți deasemenea  participa și în una din zilele: 

  • 21 iulie – https://us02web.zoom.us/j/82203190820
  • 22 iulie – https://us02web.zoom.us/j/83580706575 

Mai jos găsiți un scurt filmuleț despre experiența fermierilor germani

Acest proiect este finanțat prin Programul consultativ de asistență al Ministerului Federal al Mediului (AAP) pentru protecția mediului în țările Europei Centrale și de Est, Caucaz și Asia Centrală și alte țări vecine Uniunii Europene. Este supravegheat de Agenția Germană de Mediu (UBA). Responsabilitatea pentru conținutul acestei publicații revine autorilor.

Sursa:ecopresa.md