Agrilution, mini sera de apartament cu până la opt culturi simultane disponibilă în Europa – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Grupul Miele a anunțat că investește în inițiative care pot ajuta clienții să dezvolte un stil de viață sustenabil și, astfel, să protejeze planeta. Unul dintre proiectele în care Miele a investit în ultimii ani este Agrilution, un start-up din Munchen ce produce mini ferme verticale, destinate chiar și celor mai mici apartamente.

Denumită Plantcube, inovația Agrilution este, în fapt, o seră în miniatură, ce nu depășește dimensiunile unui frigider și care oferă condițiile perfecte pentru creșterea salatelor, ierburilor sau microplantelor. Echipamentul poate fi încastrat în mobilierul de bucătărie, de exemplu, iar procesele sunt controlate complet automat de către un sistem electronic, ce menține în interior condițiile aferente unui sezon de primăvară.

Astfel, plantele sunt udate în mod automat, la intervalele ideale pentru dezvoltare, în timp ce sistemul de iluminat de tip LED se adaptează la spectrul de luminozitate necesar fiecărei culturi, simulând perfect razele de soare. Datorită acestei tehnologii, recolta va oferi cu 30% mai mulți nutrienți, fiind bogată în vitamine, minerale și antioxidanți.

„Dacă un kilogram de salată crescută pe câmp necesită cel puțin 240 de litri de apă până la recoltare și este transportată, în medie, 1.000 de kilometri până ajunge pe rafturile magazinelor, Plantcube are nevoie de doar jumătate din această cantitate de apă, pentru un an întreg de culturi. Practic este realizată o economie de apă de 98%”, spune Max Lössl, CEO Agrilution.

În acest moment, Plantcube poate crește simultan 8 culturi, dispuse pe 2 niveluri, iar utilizatorii pot alege dintre 25 de soiuri diferite de plante, de la busuioc thailandez până la mixuri de salată și microplante. Echipamentul poate fi comandat online, de pe site-ul companiei Agrilution.

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli.

Citește și: 

O dietă cu alimente organice reduce nivelul de glifosat din organism cu 70%
Studiu. 84% dintre românii din mediul urban preferă ca produsele proaspete să fie locale

Sursa:greenreport.ro