Peste 6.600 de persoane s-au înscris în programul Casa Eficientă Energetic – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Peste 6.600 de români s-au înscris până la sfârșitul săptămânii trecute în programul pentru izolarea locuințelor, Casa Eficientă Energetic, potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Imagine de RachelW1 de la Pixabay

Sesiunea de înscriere a început pe 15 Septembrie. În primele 4 minute de la startul programului, în aplicația online au fost înscrise 340 de dosare. Apoi, la nici 5 minute de la start, numărul dosarelor a crescut la 500. Înscrierile continuă până la atingerea a 150% din bugetul alocat programului, respectiv 430 de milioane de lei”, se arată într-o comunicare a MMAP.

Conform programului Casa Eficientă Energetic, proprietarii de locuințe pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 15.000 de euro (aproximativ 70.000 de lei), pentru creșterea cu o clasă energetică a locuinței lor.

Prima energetică acoperă 60% din valoarea fiecărei investiții și poate fi folosită pentru instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperișului, a pereților exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc.

Citește și:

„Casa eficientă energetic”. Cât și cum poți primi bani de la stat pentru modernizarea locuinței
Programul ”Casa Eficientă Energetic” începe pe 15 septembrie. 9.000 de proprietari pot primi maximum 15.000 de euro pentru a-şi eficientiza energetic locuinţele

Sursa:greenreport.ro