Signify va avea amprentă de carbon neutră – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:3 min(s) read

Signify atinge neutralitatea emisiilor de carbon pentru toate operațiunile sale la nivel global și utilizează energie 100% regenerabilă. Compania continuă să implementeze angajamentele rămase pentru anul 2020, însă demarează deja o strategie pentru următorii cinci ani, ce urmărește dublarea impactului pozitiv asupra mediului și societății.

Signify a redus emisiile operațiunilor sale cu peste 70% începând din 2010, prin reorientarea către tehnologii eficiente energetic, mijloace de transport sustenabile și planificare logistică optimizată, dar și prin reducerea numărului de călătorii. Mai mult decât atât, compania utilizează energie 100% regenerabilă, susținută prin două acorduri de cumpărare, în Texas și Polonia.

În plus, Signify demarează implementarea noului program de sustenabilitate, care vizează îndeplinirea a patru obiective majore, inspirate din principiile Organizației Națiunilor Unite privind dezvoltărea durabilă.

Dublarea ritmului de adoptare a Acordului de la Paris

Ca parte din angajamentul față de mediu, Signify luptă pentru reducerea emisiilor de carbon pe întregul lanț valoric. În 2025, vom obține deja obiectivul pentru 2031 stabilit de către Acordul de la Paris, acela de a limita ridicarea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius în raport cu nivelurile preindustriale. Acest lucru va fi posibil prin sporirea eficienței energetice a produselor din portofoliu, care va scădea amprenta generată de consumatori, cât și de furnizori.

În plus, instalațiile care folosesc tehnologia LED au o eficiență ridicată și economisesc în medie 50% din energia electrică pe care o consumă dispozitivele tradiționale de iluminat. Aproximativ 30% în plus se economisesc prin utilizarea sistemelor de conectivitate și control al iluminatului. Pe lângă acestea, extinderea sistemelor de iluminat cu energie solară oferă o altă oportunitate favorabilă mediului înconjurător.

Dublarea veniturilor din economia circulară, până la 32%

Signify se angajează să consume și să producă în mod responsabil, cu produse care pot fi reprintate, recondiționate, reutilizate sau reciclate, acest lucru făcând posibilă dublarea veniturilor din produsele, sistemele și serviciile circulare până la 32% în anul 2025. Sunt incluse aici veniturile din corpurile de iluminat printate 3D, Signify fiind prima companie din lume care a implementat această practică la scară largă, cât și din instalațiile pentru iluminatul stradală cu componente reutilizabile și piese reciclabile, pe care le-am introdus la începutul acestui an.

De asemenea, printre eforturile de a trece la o economie circulară, compania dorește să elimine plasticul din ambalajele produselor sale până la finalul anului 2021, fără să producă deșeuri.

Dublarea veniturilor dedicate societății până la 32%

Compania va sprijini în continuare sănătatea și bunăstarea comunităților în care este prezentă, prin dublarea procentului veniturilor dedicate acestora. Acestea includ veniturile din inovațiile de iluminat care sporesc disponibilitatea alimentelor, siguranța și securitatea sau sănătatea și bunăstarea.

Dublarea procentului femeilor aflate în poziții de conducere până la 34%

Signify rămâne dedicat muncii decente și creșterii economice, precum și asigurarea unui climat favorabil desfășurării activităților. De asemenea, compania urmărește consolidarea angajamentului față de diversitate și incluziune și intenționează dublarea procentului femeilor aflate în poziții de conducere, până la 34%. Contribuțiile dedicate siguranței angajaților și sustenabilității furnizorilor sunt susținute prin intermediul Fundației Signify.

Sursa:greenreport.ro