Schimbări climatice: Numărul dezastrelor naturale s-a dublat în ultimii 20 de ani. Cel puțin 1,2 milioane de oameni și-au pierdut viața” /> console.log(„%c GDPR: GTM is disabled!”, „background:#f00;color:#000;font-size:20px”);

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

12.10.2020 17:56 Poluare industrială. Foto: Profimedia Images

Schimbările climatice sunt principala cauză a dublării catastrofelor naturale în lume în ultimii 20 de ani.

Cum afectează schimbările climatice România Donald Trump rămâne sceptic cu privire la schimbările climatice: „Nu cred că ştiinţa ştie” În România, afectată de schimbările climatice, lucrurile se vor înrăutăți. Recorduri istorice în toamna 2020 Orban: Virgil Guran nu e consilierul meu pe sănătate Orban: Voi propune sistarea evenimentelor private Mii de cereri depuse simultan de IMM-urile care vor 2.000 de euro Medic, apel disperat în ziua cu rata de infectare peste 20% Firea, despre prejudiciul anunțat de Cîțu la Primăria Capitalei: E de râs Al treilea caz de sindrom inflamator multisistem în România. Copilul de 3 ani, internat la „Gomoiu”

În aceste dezastre și-au pierdut viața cel puțin 1,2 milioane de oameni și au fost înregistrate pagube de 3 mii de miliarde de dolari. Cifra ar putea fi și mai mare, în condițiile în care numeroase state, în special din Africa și Asia, nu furnizează date privind impactul economic.

Informațiile apar într-un raport al Oficiului Națiunilor Unite pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre. Documentul arată că în ultimii 20 de ani s-au înregistrat peste 7.300 de dezastre naturale, de două ori mai mult decât s-au înregistrat din 1980 până în 1999.

Sursa:digi24.ro