Târg cu povești și cântece de Sfânta Maria, la Roaba de cultură

  • Post category:ECO News
  • Reading time:3 min(s) read

Asociația Green Revolution și Roaba de cultură organizează în weekend-ul 15 – 16 august, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău, zona Pescăruș), Târgul cu povești și cântece de Sf Marie.

„În calendarul popular, ziua de 15 august, de Sfânta Maria marchează trecerea de la vară la toamnă, iar pentru noi este un prilej să aducem alături de noi prieteni artiști, mesteșugari, dar și producători locali, cu o varietate de produse raw vegane, vegetariene, legume și fructe produse local si certificate ecologic și multe alte suprize!”, transmit organizatorii.

În cadrul evenimentului, zilnic, între orele 10:30 – 21:00, vizitatorii pot alege dintre următoarele activități:

Ateliere: de ceramică și pictură

Aleliere de olărit: Uncenicii olari vor pătrunde tainele modelării lutului de la singurul olar rămas din satul de mesteșugari Piscu

Workshop de nutritie – Rețete de smoothie-uri cu fructe de sezon vor fi pregătite cu participanții, apoi degustare si, la final, alegem băutură preferată printr-o tombolă și oferim un premiu surpriză.

Ateliere Environ – Baterel te învață cum poti să devii un Super Erou al Reciclării (10:00 – 14:00)

Zona expozițională: producători locali prezenți pe platforma Vegaway.ro si Piața Altfel. Produse: raw vegane, vegetariene, legume și fructe produse local si certificate ecologic.

Concerte de muzică:

Sâmbătă – Trupa Grai – 19:30 – 20:30

Dunărea nu a fost mereu o graniță, ci mai degrabă un reper. Vă vor povesti despre asta în graiuri românești nord și sud-dunărene membrii trupei Grai, adică Alina Ciolcă – voce, Adrian Chepa – percuții, bass drâmbă și Sergiu Popa – chitară.

O reunire muzicală a rădăcinilor noastre din Bucovina până în Tessalia cu cântec ritualic și de joc, balade haiducești, polifonii din inima Balcanilor și cântări tărăgănate de drag și dor în aromână, megleno – și istroromână și bineînteles daco-română, într-o reinterpretare organică, tradițională și totodată inovativă.

Duminică – Ștefan Milutinovici, 19:30 – 20:30

Reguli pentru siguranță pe care vizitatorii trebuie să le respecte, în contextul pandemiei de Covid19:

  • Păstrați distanța de 1,5 m față de persoanele din jur
  • Purtați mască de protecție
  • Plătiți cu cardul ori de cate ori se poate
  • Respectați marcajele de siguranță și distanțare de pe pajiște. Organizatorii vor dezinfecta totul în locație
  • Dezinfectați frecvent pe mâini

Mai multe informații despre Roaba de cultura pot fi urmărite pe pagina de Facebook.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Sursa:greenreport.ro