Turiștii din Mamaia pot recicla toată vara dozele de aluminiu

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Every Can Counts România a amplasat în Mamaia un aparat pentru colectarea dozelor de aluminiu. Turiștii care vor dona ambalajele, care vor fi apoi reciclate, până pe 10 septembrie, primesc în schimb băuturi răcoritoare, măști, tricouri sau vouchere.

În perioada 24 iulie – 10 septembrie, Every Can Counts România facilitează reciclarea dozelor de băutură consumate pe plajă. Compania a amplasat un aparat inteligent în stațiunea Mamaia, la Taverna Aventura, care va colecta toate dozele de băuturi, indiferent de formă, mărime sau culoare, și care vor fi apoi reciclate.

„Devenită o campanie de tradiţie pe litoralul românesc, ExtravaCANza îşi propune să le ofere turiștilor suportul necesar pentru reciclarea dozelor de băutură atunci când sunt în vacanță, cu scopul de a transforma această ocazie într-un obicei de lungă durată”, au transmis cei de la Every Can Counts România.

Turiştii vor putea depune dozele în aparat în fiecare zi a campaniei (24 iulie – 10 septembrie), în intervalul orar 12.00-15.00, fiind recompensați pe loc cu premii:

  • 5 doze de aluminiu = o doză de suc sau bere (la alegere)
  • 20 doze de aluminiu = o mască textilă de protecţie cu mesajul reciclării
  • 50 doze de aluminiu = un tricou cu mesajul reciclării
  • 200 doze de aluminiu = un voucher în valoare de 150 lei valabil în magazinele Penny

Organizatorii campaniei recomandă ca obiceiurile sănătoase să includă şi respectarea măsurilor de protecţie şi distanţare, astfel încât reciclarea dozelor să fie făcută cu dublă responsabilitate – pentru oameni şi pentru mediu.

„Vrei o plajă ca afară? […] Tot ceea ce trebuie să faci este să vii cu doza goală la noi sau să o arunci în containerele speciale instalate pe plajă. Sperăm ca gestul tău, care ar trebui să fie unul obişnuit, va fi observat şi urmat de cât mai mulţi turişti”, a transmis Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts, într-un comunicat.

Campania ExtravaCANza este organizată la iniţiativa Asociaţiei Alucro, organizaţie care desfăşoară în România programul Every Can Counts, dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu, şi derulat în prezent în 19 ţări europene cu scopul de a încuraja oamenii să recicleze atunci când sunt în deplasare (la locul de muncă, în cadrul evenimentelor publice).

Sursa:greenreport.ro