Un tânăr din R. Moldova -membru al Grupului Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Vladislav Kaim, un tânăr din R. Moldova, a fost numit membru al primului în istorie Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU.

El este unul dintre cei 7 care îl vor consilia pe Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, în domeniul economiei sustenabile.

Pe pagina oficială a organizației, Vladislav Kaim este prezentat drept „tânăr economist determinat să asigure joburi verzi și decente pentru tineri, și oferă expertiză profundă în comerț internațional și migrație”.

Sunt extrem de fericit să anunț că Secretarul General al ONU, Excelența Sa Antonio Guterres, m-a numit să fiu membru primului în istorie Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General. În calitatea mea de membru al Grupului, eu voi consilia Excelența Sa asupra modalităților în care strategiile de revitalizare economică sustenabilă post-COVID pot asigura un viitor mai verde și prosper pentru tineretul de azi și toată societatea. În activitatea mea ca membru al Grupului Consultativ de Tineret voi conlucra cu șase alți colegi magnifici din toate colțurile ale lumii: Paloma Costa (Brazilia), Nisreen Al Sayeem (Sudan), Nathan Méténier (Franța), Sophia Kianni (SUA), Archana Soreng (India) și Ernest Kristoffer Gibson (Fiji)”, a comunicat Kaim, pe Facebook.

Kaim face masterat în economie, în prezent, la Universitatea Lund din Suedia. În perioada 2014-2018, și-a făcut studiile de licență la Academia de Studii Economice din Moldova și la Institutul pentru Relații Internaționale de la Moscova.

Sursa:ecopresa.md