GuerrillaVerde.ro, platformă online dedicată educaţiei ecologice

  • Post category:ECO News
  • Reading time:4 min(s) read

În ultima zi a lunii septembrie a fost lansată GuerrillaVerde.ro, o platformă care găzduiește o serie de materiale educaţionale accesibile gratuit. Acestea sunt puse la dispoziţie pentru elevii din clasele primare, de la gimnaziu şi liceu, dar și publicului larg interesat să adopte un stil de viaţă sustenabil.

Guerrilla Verde a apărut în urmă cu 11 ani ca un concept nou pentru România la acea vreme – educație de mediu alternativă prin intermediul filmului documentar, evenimente și dezbateri organizate în școli, săli de clasă, amfiteatre, săli de spectatol, cinema şi spaţii alternative.

Din septembrie 2020, Guerrilla Verde devine o platformă digitală dedicată educaţiei de mediu şi susţine formarea unei societăţi informate şi responsabile în România. Astfel că, în perioada următoare va desfăşura, împreună cu partenerii implicați, evenimente online sub formă de webinarii care vor acoperi teme diverse, de la reciclare, la economie circulară și eficiență energetică, în prezența experţilor români, dar și străini, cu exemple concrete folosite în prezent de țările nordice.

Platforma va oferi tinerilor ocazia de a intra în dialog cu experți în domeniul sustenabilității și reprezentanți ai companiilor aflați în poziții de conducere, într-un program de Eco-Mentorat. În cadrul webinariilor, tinerii vor putea afla chiar de la aceştia care sunt cunoştinţele necesare pentru o carieră în domeniul sustenabilităţii.

Primul eveniment online organizat de GuerrillaVerde.ro, „Rolul educaţiei ecologice în formarea unei societăţi durabile”, va avea loc pe 9 octombrie 2020, pe Facebook/GuerrillaVerde.ro şi îşi propune să pună în discuţie rolul educaţiei ecologice într-o societate durabilă, cât şi să  îi familiarizeze pe utilizatorii platformei cu modul în care aceasta funcţionează şi să îi prezinte pe cei care s-au alăturat iniţiativei de a dezvolta o astfel de platformă educaţională. Mai multe detalii vor fi comunicate pe pagina de Facebook dedicată evenimentului online.

GuerrillaVerde.ro se adresează atât publicului larg, cât și mediului educațional, oferind acces la o serie de materiale și resurse educaţionale (lecţii video, broşuri, ghiduri, recomandări de filme documentare) structurate pentru clasele I-V sau clasele V-VIII;

Platforma de educaţie ecologică este disponibilă gratuit, din 30 septembrie 2020, pe www.GuerrillaVerde.ro și găzduiește o serie de materiale educaţionale (lecţii video, broşuri, ghiduri, recomandări de filme) accesibile gratuit şi puse la dispoziţie de contributorii proiectului, organizaţii active în domeniul sustenabilităţii şi educării populaţiei.

Conţinutul acesteia este structurat şi adresat mai multor categorii de vârstă: elevi clasele primare, elevi gimnaziu şi liceu, publicul larg interesat să adopte un stil de viaţă sustenabil. Platforma îşi propune să devină un punct de referinţă în ceea ce priveşte eco-educaţia, încurajând şi alte organizaţii să contribuie cu resurse.

Site-ul este în continuă dezvoltare şi actualizare, prin urmare utilizatorii care întâmpină dificultăţi în accesarea acesteia pot transmite feedback privind erorile apărute, astfel încât acestea să fie optimizate.

Platforma educațională GuerrillaVerde.ro se lansează cu sprijinul partenerilor fondatori: Ambasada Suediei la Bucureşti, Ambasada Danemarcei în România, Ambasada Finlandei în România, Camera de Comerţ Norvegiano-Română, Asociaţia Respo DEEE, Asociaţia Alucro, Organizaţia ECOTIC, Every Can Counts România, Asociaţia Environ, SNRB.

Parteneri ONG & Media: Asociaţia Viitor Plus, Seneca Ecologos, Asociaţia Eu şi Lumea, Green Report, Ştiri.ONG.

Citește și: 
Poveștile din serialul Green Report „Ora de ecologie”

Guerilla Verde, caravană de filme cu mesaj ecologic

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Sursa:greenreport.ro