Rabla pentru electrocasnice la Altex: câţi bani poţi primi pe electrocasnicele vechi – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:4 min(s) read

Altex România, cel mai mare retailer electro-IT din România, şi ECOTIC anunţă continuarea campaniei ,,Rabla pentru electrocasnice”, prin care clienții predau spre reciclare electrocasnicele vechi în schimbul unui voucher pe care aceștia îl pot folosi la achiziționarea oricărui alt produs.

Valoarea voucherului este de 150 de lei, sumă ce a fost majorată de la 100 de lei. Printre produsele incluse în campanie se numără frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lăzi frigorifice, mașini de spălat rufe automate, uscătoare de rufe automate sau mașini de spălat vase, toate integrând tehnologii sau inovații sustenabile.

„Misiunea noastră este de a colecta și recicla cât mai multe cantități de deșeuri electrice și electronice în scopul protecției mediului și valorificării resurselor. Împreună cu partenerii noștri sprijinim comunitatea și încurajăm cetățenii să participe conștient la colectarea și reciclarea corectă a acestei categorii de deșeuri. Viziunea noastră pentru un mediu curat este împărtășită de retailer-ul Altex, formând astfel cadrul ideal pentru un parteneriat eficient, unul dintre cele mai vechi pe care organizația ECOTIC le are”, a spus Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC România .

Astfel, cei care doresc să renunțe la aparatele uzate, mari consumatoare de energie electrică, le pot înlocui cu produse de ultimă generație, cu impact minim asupra mediul înconjurător.

Numai în 2019, Altex a ridicat de la clienții săi peste 16.000 de tone de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice), respectiv 360.000 de aparate electrice și electrocasnice.

Până la data de 31 decembrie 2020, Altex România, împreună cu ECOTIC, organizație non-profit de colectare și valorificare a deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice, reciclează aparatele vechi, poluante, de mari dimensiuni.

În această perioadă, retailerul pune la dispoziția clienților din toată țara un serviciu complet de colectare și reciclare a echipamentelor vechi, prin parteneriatul cu ECOTIC, și oferă în schimb un voucher valoric, care poate fi folosit la achiziția de produse din rețeaua de magazine Altex și Media Galaxy, dar și online pe site-urile celor două magazine.

„În fiecare an, numărul deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE) care ajung la groapile de gunoi este din ce în ce mai mare. Un motiv de serioasă îngrijorare, ținând cont că astfel de articole poluante amenință bunăstarea habitatelor naturale și, implicit, sănătatea umană. Aceste echipamente uzate conțin substanțe toxice, metale grele sau substanțe bromurate și compuși care contribuie la încălzirea globală. Prin parteneriatul cu organizația ECOTIC ne-am asumat o responsabilitate în ceea ce privește managementul deșeurilor electronice și al bateriilor uzate. Prin programul de reciclare rabla pentru Electrocasnice venim în întâmpinarea clienților noștri din țară cu un serviciu integral de colectare selectivă a electrocasnicelor vechi și îi susținem financiar în procesul de achiziționare a unui aparat nou, cu clasă energetică mai bună. În plus, alături de ECOTIC, susținem o dezvoltare sustenabilă a comunității, asigurându-ne că deșeurile periculoase colectate sunt valorificate, iar materiile prime secundare se reîntorc în circuitul economic.”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

De la prima campanie de reciclare, inițiată în urmă cu șapte ani și până în prezent, au fost colectate și reciclate peste 82.000 de tone de electrocasnice uzate.

Citeşte şi: Standardul internaţional de reparare a deşeurilor DEEE a fost transpus în limba română

,,Recycling is a choice! Save it or waste it”, o nouă campanie Environ

Sursa:greenreport.ro