Societatea Ornitologică Română lansează programul „Școli Prietenoase cu Natura” – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Societatea Ornitologică Română (SOR) a lansat a cincea ediție a programului “Școli Prietenoase cu Natura”, ce are ca scop educația ecologică și creșterea biodiversității în școlile din România.

Participarea este gratuită, dar condiționată de înregistrare.

Potrivit SOR, programul oferă metode simple prin care viitoarea generație poate contribui la sprijinirea faunei urbane: amplasarea unui cuib artificial, hrănirea păsărilor în timpul iernii, amplasarea siluetelor de păsări pe geamuri pentru a evita coliziunile, realizarea unui hotel de insecte sau colectarea selectivă a deșeurilor, etc.

Înscrierile se desfășoară în perioada 1 octombrie – 08 noiembrie 2020. Școlile care doresc să participe trebuie să completeze formularul online de înscriere aici.

Activitățile proiectului se derulează pe durata întregului an școlar, iar la final profesorii urmează să raporteze acțiunile realizate prin completarea unui formular specific. Instituțiile de învățământ care derulează corect minimum cinci activități din lista propusă sunt premiate cu plăcuța programului.

După cinci ani consecutivi de participare și raportare corecte, școlile primesc un panou cu cele mai comune specii de păsări din localități.

Programul este promovat și cu ajutorul Inspectoratelor Școlare din România, fiind inclus în Calendarul Activităților Educaționale Naționale (CAEN).

Citește și:

Un autobuz scos din circulație transformat în spațiu educațional
Producătorul de hârtie DS Smith lansează un program de educație ecologică în școlile din Zărnești

Sursa:greenreport.ro