UE-GIZ// Lansarea proiectului „Responsabilizare prin informare în localităţile codrene”

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic va lansa joi, 20 august, proiectul „Responsabilizare prin informare în localităţile codrene”.

Prin intermediul acestuia proiect, AJMTEM își propune să ajungă direct la beneficiarii curenți și viitori ai proiectelor Uniunii Europene din raionul Strășeni și să-i informeze despre beneficiile acestora, pentru înţelegerea şi implicarea în protecţia mediului, climei şi eficientizării energetice.

Scopul proiectului este informarea, sensibilizarea şi conştientizarea cetăţenilor din raionul Strășeni privind protecţia mediului, schimbările climatice şi energia durabilă.

Lansarea proiectului va avea loc pe platforma ZOOM, începând cu ora 10:00. Doritorii de a participa pot obține linkul pentru conectare printr-un mesaj la adresa ajmtem@gmail.com.

Proiectul va fi derulat în perioada august 2020 – iulie 2021, este finanțat în cadrul Programul de Granturi Locale al UE „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”.

Proiectul este implementat de către asociație în parteneriat cu Convenția Primarilor privind Clima și Energia în Moldova, revista Natura și radioul regional Eco FM.

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Responsabilizare prin informare în localităţile codrene” în raionul Strășeni. 

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

Sursa:ecopresa.md