VIDEO Noile piste de biciclete din București folosite ca benzi de circulație – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:3 min(s) read

Noile piste de biciclete vopsite de Primăria Capitalei pe prima bandă de pe fiecare sens al Splaiului Independenței între Națiunile Unite și Pod Grozăvești (traseul 3 de piste ciclabile – n.r.) nu prea pot fi folosite de către bicicliști pe mare parte din lungimea lor, potrivit Hotnews. În multe locuri pista e ocupată de mașini parcate neregulamentar, iar în alte zone mașinile și chiar autobuzele și troleibuzele STB le folosesc pe post de bandă de circulație.

Pistă de biciclete de pe Splaiul Independenței Foto: Hotnews

Patru trasee de piste ciclabile pentru București

Pe 14 mai 20219, Primăria Municipiului București a anunțat că proiectul care vizează construirea a 4 piste ciclabile în București, va primi finanțare în valoare de 44,5 milioane lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Mediului.

Proiectul cuprinde 4 trasee ce vor acoperi nevoia imediată de piste de biciclete la nivelul municipiului București și vor lega pista deja existentă din Calea Victoriei de cele mai importante 4 puncte din București. Traseele au fost deja aprobate în plan local, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, în Consiliul General al Municipiului București, și au la bază ca document strategic Planul de Mobilitate Urbana Durabilă al Capitalei (PMUD, document aprobat în anul 2017):

Traseul 1 are două ramificații:

  • Ramura 1: Piaţa Victoriei – Bdul. Aviatorilor – bdul. Beijing – str. Nicolae Caranfil – sos. Pipera;
  • Ramura 2: Bdul. Constantin Prezan – sos. Kiseleff – Piata Piata Presei Libere

Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfășoara acest traseu este de aproximativ 7,70 km, iar lungimea totală a pistelor de bicicliști proiectate este de circa 9,30 km.

Traseul 2: P-ța Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Șos. Ștefan cel Mare – Șos. Mihai Bravu.

Lungimea arterelor de-a lungul carora se desfasoara acest traseu este de cca. 8,60 km, iar lungimea totala a pistelor de biciclisti proiectate este de circa 17,20 km. Suprafata totala de teren ocupata de realizarea pistelor destinate circulatiei biciclistilor este de circa 56.930mp.

Traseul 3: Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Splaiul Independenței – Bd. Națiunile Unite (Pod Grozavesti)

Lungimea arterelor de-a lungul carora se desfasoara acest traseu este de cca. 5,50km, iar lungimea totala a pistelor de biciclisti proiectate este de cca. 10,15km. Suprafata totala de teren ocupata de realizarea pistelor destinate circulatiei biciclistilor este de cca. 37.850mp.

Traseul 4: Bd. Libertății – Piața Constituției – Bd. Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia – Stadionul Național.

Lungimea arterelor de-a lungul carora se desfasoara acest traseu este de cca. 6,19 km, iar lungimea totala a pistelor de biciclisti proiectate este de cca. 11,60km. Suprafata totala de teren ocupata de realizarea pistelor destinate circulatiei biciclistilor este de cca. 44.250mp. Suprafata totala ocupata de lucrarile de realizare ale acestei piste este de 166.530mp.

Pe traseul acestor piste de biciclete vor fi amplasate 420 de parcări publice pentru biciclete. Rastelele vor fi amplasate în apropierea clădirilor cu potențial mare de atragere a persoanelor care folosesc bicicleta.

Sursa:greenreport.ro