FOTO/ Șapte hectare de grâu, nimicite de foc

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

Șapte hectare de grâu au fost nimicite de foc în după amiaza zilei de 26 iulie în localitatea Cernoleuca, raionul Dondușeni.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care s -au luptat cu flăcările mai mult ore pentru ca să oprească răspândirea arderii. Incendiul a fost lichidat la ora 14:59. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit fiind afectată suprafața de aproximativ 7 ha de grâne.

Pompierii au reușit localizarea focului pentru ca acesta să nu afecteze și alte suprafețe. Circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.

În condiții de caniculă și ca urmarea a avertizării Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pericol excepțional de incendiu clasa V, pompierii atenționează repetat despre riscul incendiilor de vegetație și a focarelor care se pot răspândi rapid în lanurile cu cereale în cazul utilizării surselor de aprindere. Specialiștii îndeamnă oamenii să evite aprinderea focului în nemijlocită apropiere de culturile cerealiere și să verifice minuțios starea tehnicii de cultivare. Mai mult, pentru evitarea incendiilor combinele și tractoarele utilizate pentru seceriș, trebuie neapărat dotate cu mijloace primare de intervenție.

În caz de situații de risc, persoanele sunt rugate să sune Serviciul 112.

Sursa:ecopresa.md