GreenPoint a preluat responsabilitatea pentru 253.000 de tone de ambalaje introduse pe piață, în 2019 – Green Report

  • Post category:ECO News
  • Reading time:2 min(s) read

GreenPoint Management, companie din domeniul implementării obligațiilor privind răspunderea extinsă a producătorului (OIREP), a preluat în 2019 responsabilitatea pentru peste 253.000 de tone de ambalaje introduse pe piață, ceea ce înseamnă o cantitate de 4 ori mai mare decât în anul precedent, potrivit raportului de sustenabilitate al companiei.

Conform datelor publicate, compania GreenPoint a fost prezentă în toate cele 41 de județe ale țării și în București și a avut colaborări cu peste 175 de prestatori de servicii pentru îndeplinirea obiectivelor de reciclare ale producătorilor.

Activitățile de implementare a obligațiilor extinse ale producătorilor au generat în 2019 o cifră de afaceri de 140,7 milioane de lei, de 2,5 ori mai mare decât în 2018.

Printre inițiativele sustenabile interne ale companiei din 2019 se numără calcularea, pentru prima dată, a amprentei de carbon reprezentată de emisiile directe și emisiile indirecte ale companiei. Aceste informații reprezintă baza de plecare în eforturile companiei de reducere a impactului pe care activitatea sa îl are asupra mediului.

Acesta este cel de-al doilea Raport de Sustenabilitate al companiei și a fost elaborat utilizând recomandările standardelor GRI 2016, cele mai utilizate de companiile care raportează date non-financiare. Perioada acoperită de prezentul raport este ianuarie 2019 – decembrie 2019.

Sursa:greenreport.ro